maanantai 18. elokuuta 2014

Hyvä liikeidea

Yrityksen taustalla on jokin liikeidea. Se vastaa ainakin näihin kolmeen kysymykseen: mitä, kenelle ja miten? Liikeideaa miettiessä kannattaa keskittyä alusta asti asiakasnäkökulmaan: miksi asiakas olisi valmis maksamaan juuri tästä tuotteesta tai palvelusta ja paljonko hän olisi valmis maksamaan?Usein onnistunut liikeidea vastaa johonkin hyvinkin arkipäiväiseen käytännön tarpeeseen. Mieti omaa arkeasi, millainen tuote tai palvelu olisi juuri tänään helpottanut elämääsi? Jos et keksi, niin kerro meille muille jostain jo olemassa olevasta, mielestäsi erityisen onnistuneesta liikeideasta.

19 kommenttia:

  1. Liikeidea insinööreille: kännykän akku, jota ei tarvitse ladata
    Tytti

    VastaaPoista
  2. Polkupyörän tankoon kiinnitettävä teleskooppi sateenvarjo. Tarkoitettu lähinnä pyöräilijöille. Myytäisiin pyöräliikkeissä ja hyvin varustelluissa tavarataloissakin.

    Anton

    VastaaPoista
  3. Minusta itsepalvelukirppikset ovat hyvä liikeidea. Ylimääräisestä tavarasta pääsee kätevästi eroon eikä tarvitse itse seistä tinkimässä.

    Aino

    VastaaPoista
  4. Moni olisi varmasti valmis ostamaan ylipäätänsä paremmin & pitempään kestäviä tuotteita, varmasti kalliimmallakin. Nykyään vain tehdään vähemmän kestävästi ja halvalla, jotta ihmiset ostaisivat nopeasti uuden tuoteen.

    Näin ollen vaikkapa lamppu, joka kestää pitempään ja on kalliimpi, voisi olla hyvä idea. Nykytekniikallahan normaalin hehkulampun saa kestämään vaikka vuosia, jos käyttää kunnon materiaaleja. Ekologisuuskin kiinnostaisi vihertyvässä yhteiskunnassa varmasti monia. Ledit ovat toki myös hyvä vaihtoehto, joille olisi varmasti paljon enemmän kysyntää, jos niitä vielä kehiteltäisiin.

    /OP

    VastaaPoista
  5. Nykyään jo toimiva, itselleni ajankohtainen liikeidea on koulukirjojen kierrätys mm. kirjakauppojen välityksellä. Opsiskelija voi myydä kirjansa kaupalle, joka myy ne eteenpäin. Näin kirjat saadaan helposti seuraavalle käyttäjälle vaikkei lähipiirissä olisikaan kyseisille kirjoille tarvetta.

    Vilma

    VastaaPoista
  6. Tornin mallinen maatila ja kasvatus alusta. Kyseinen tuote ratkaisisi maailmassa olevan nälän hädän. Tornissa olisi monta kerrosta, mikä moninkertaistaisi tuotannon suhteessa maa-alaan mikä käytetään viljelyyn. Tämä sopisi erityisesti asutusalueille missä ei ole tilaa perinteisille ruoan tuotanto rakennuksille. Korkeus myös on ratkaiseva tekijä, sillä eri korkeuksilla eri tuotteet kasvavat parhaiten.

    Veeti

    VastaaPoista
  7. Polkupyörän dynamoon liitettävä akku joka lataantuu pyöräilemällä ja akun virran voi käyttää pöyrän pysähdyttyä esim. kännykän lataukseen tai kaijuttimien virraksi.

    Juho

    VastaaPoista
  8. Polkupyörään kiinnitettävä teline johon saisi laitettua sateenvarjon. Tällöin ei kastuisi sateessa läpimäräksi.

    Kasimir

    VastaaPoista
  9. Kone, joka pesisi, kuivaisi ja viikkaisi pyykit.

    Janina

    VastaaPoista
  10. Mikrosiru joka hälyttää sairaalaan henkilön sairauskohtauksen ja hänen sijaintinsa.

    Krenare

    VastaaPoista
  11. Yleisvirustunnistin jokaisessa sairaalassa. Helpottaisi ja nopeuttaisi sairauksien/ viruksien tunnistamista ja nopeuttaisi hoitoon pääsyä.
    Kia

    VastaaPoista
  12. Rahapeliautomaatit ovat tuottoisaa liiketoimintaa. RAY saa itse päättää, kuinka usein ja kuinka suuria voittoja niistä saa. Kyse on loppujen lopuksi tuuripelistä, jossa RAY jää voitolle.

    Joonatan

    VastaaPoista
  13. Netflixin kaltaiset palvelut ovat hyvä liikeidea. Alle kymmenellä eurolla kuussa saa katsella rajattomasti sisältöä, kun taas esimerkiksi elokuvien vuokraaminen tai ostaminen on kalliimpaa.

    Johannes

    VastaaPoista
  14. Sähkökäyttöinen vyö, kiristyy itsestään.

    Tommi

    VastaaPoista
  15. Uudistava ja puhdistava tekstiilisuihke.

    Janika

    VastaaPoista
  16. Turvatyyny moottoripyöräilijöiden ajovarusteisiin.

    Sami

    VastaaPoista
  17. Kännykkäsovellus, joka kertoo julkisten liikennevälineiden oikean sijainnin.

    Niko

    VastaaPoista
  18. Moottoroidut kengät, joissa on renkaat ja suihkumoottorit.

    Ville

    VastaaPoista
  19. Lentävätuoli jossa olisi sateenvarjo, suihkumoottori ja mukiteline.
    Isäni on suunnitellut tuolia jo vuosia ja nyt toivon, että joku teistä rahottaisi yritystäni n. 25 000€. Bisnekseni nimi on Sami&Seikkailijat.

    Sami

    VastaaPoista