torstai 28. elokuuta 2014

Vieraana urakonsultti Christel Isberg

Eilen tunnillamme vieraili urakonsultti Christel Isberg. Isberg kertoi meille sosionomin epätavallisesta tiestä yrittäjyyteen. Ensimmäinen sysäys uralle tuli jo kouluaikana Nuori Yrittäjä -kurssin menestykseksi osoittautuneesta liikeideasta valmistaa ylijäämämuovista seinäkelloja. Lopullisen sysäyksen aluksi sivutoimiselle ja nyt noin vuoden verran päätoimisesti toimineen yrityksen perustamiselle antoi toive tehdä töitä nuorten auttamisen ja neuvonnan parissa.

Isbergin yritys 2BCn tarjoaa nuorille ja uranvaihtajille uraneuvontaa. Liikeidea syntyi henkilökohtaisesti ja muiden kokemusten perusteella havaitusta puutteesta: monet nuoret eivät koe saavansa tarpeeksi ohjausta uraa ja koulutusta koskevissa tärkeissä päätöksissä. Isberg testasi liikeidean elinkelpoisuutta markkinatutkimuksella ja selvittämällä vastaavien palvelujen saatavuutta - vaikutti siltä, ettei kukaan vielä tarjoa kaupallisesti samanlaisia palveluita, mutta tarvetta niille kyllä olisi. Toiminta alkoi päivätöiden ja jatko-opintojen lomassa, ja Isberg suosittelikin aloitteleville yrittäjille sivutoimista yrittäjyyttä. Alkuperäisestä liikeideasta 2BCn toiminta on laajentunut pienyrityksille tarjottaviin työnvälitys- ja rekrytointipalveluihin, jotka täydentävät hienosti uraneuvontaa, sekä yrityksille ja oppilaitoksille tarjottaviin uravalmennus- ja henkilöstön kehittämispalveluihin. Isberg korostikin esityksessään, että liiketoimintasuunnitelman kanssa on syytä olla joustava ja myös pieniä passiivisia tulonlähteitä kannattaa kehittää.

Mielenkiintoisina pointteina vierailussa nousivat esiin mm. pienyrittäjien rekrytointivaikeudet ja rekrytointeihin liittyvät riskit, joidenkin opinto-ohjaajien lähteminen yksityisille markkinoille (onko mahdollista, että tällaisia palveluita ei jatkossa tarjotakaan ilmaiseksi?) sekä maineenhallinnan tärkeys yrittäjälle. Varsinkin uudella alalla on mahdollista, että kyseenalaiset toimijat pilaavat koko alan maineen.

Kommentoi tähän, mitä mielenkiintoista sinulle jäi mieleen vierailusta! Isbergiin saa yhteyden sähköpostitse osoitteessa info(a)2BCn.fi.

Aino

10 kommenttia:

  1. Yllätyin siitä, millaisia riskejä pienyrittäjien rekrytointeihin liittyy ja siitä, miten nopeasti Isberg oli perustanut 2BC:n rinnalle toisen yrityksen. Oli myös mielenkiintoista kuulla Nuori Yrittäjä -kurssista ja Isbergin aikaisemmista työpaikoista.

    Vilma

    VastaaPoista
  2. Mieleen jäi osa vinkeistä yhteistyökumppanien ja kontaktien hankkimiseen: järjestöistä esim. Helsingin yrittäjät, messuilta ja tapahtumista, lähipiiristä tai koulun kautta.

    Rina

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoista, että yritys on ollut toiminnassa niin vähän aikaa, mutta on myös laajentunut melko paljon.

    Anton

    VastaaPoista
  4. Oli mielenkiintoista kuulla miten Isberg oli edennyt urallaan ja miten pienetkin sivuseikat saattavat vaikuttaa todella paljon uuden työn hankinnassa. Myös se miten hän oli lähtenyt kehittämään liikeideaansa oli kiinnostavaa.

    Janika

    VastaaPoista
  5. Mieleen jäi se, että aktiivisten tulonlähteiden lisäksi olisi hyvä olla myös passiivisia tulonlähteitä.

    Joonatan

    VastaaPoista
  6. Mieleen jäi, että markkinatutkimuksen tekeminen ja mahdollisten asiakkaiden kartoittaminen alussa on tärkeää.

    Johannes

    VastaaPoista
  7. Mieleeni jäi se, kuinka nopeasti hän oli perustanut yrityksen ja saanut sen toimimaan.

    Janina

    VastaaPoista
  8. Mieleeni jäi miten paljon eri työkokemukset hyödyttivät Isbergiä myöhemmin elämässä.

    Krenare

    VastaaPoista
  9. Kiinnostavaa oli kuulla koko tarina opiskelijasta yrittäjäksi. Seinäkello idea kuulosti absurdilta mutta hyvä esimerkki siitä mitä kaikkea ihmiset keksivätkään ja saavat siitä vielä jonkinlaista korvausta.
    Tytti

    VastaaPoista
  10. Oli mielenkiintoista nähdä nuori onnistuva yrittäjä, eikä vain kuulla heidän mystisestä olemassa olostaan. Yrityksen niopea menestys kuulosti melkein liian hyvältä ollakseen totta.

    Severiina

    VastaaPoista